Skip to content

+31(0)40-2552610

info@oofwijkautos.nl

Informatie & Levering

Bij het kopen van een “nieuwe” auto komt heel wat kijken. Zo moeten er diverse afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld garantie, aflevering, het maken van een testrit, een eventuele aankoopkeuring, financiering, sleutels, accessoires, etc. Wij raden u aan rustig de tijd te nemen en onderstaande uitleg, voorwaarden, mogelijkheden en verplichtingen rustig door te nemen. Dit om eventuele teleurstellingen en “verrassingen” achteraf te voorkomen.

Auto’s reserveren
Het is helaas niet meer mogelijk auto’s te reserveren. Er zijn te veel mensen welke een afspraak maken en vervolgens niets meer van zich laten horen. Een auto is pas verkocht op het moment dat er een ondertekende koopovereenkomst tot stand is gekomen. Tot die tijd zal de auto in de verkoop blijven. Indien u van ver komt verzoeken wij u ons even een belletje te doen zodra u van huis vertrekt, zodat u er zeker van bent dat de auto op dat moment nog beschikbaar is.

Proefritten
Een proefrit behoort eventueel tot de mogelijkheden. Hieraan zijn echter, door minder leuke ervaringen uit het verleden, voorwaarden verbonden. Zodra het verkoopgesprek dusdanig ver gevorderd is kan er, mits er op dat moment de gelegenheid voor is, een proef- of testrit worden gemaakt.

Verplichtingen, behorend bij een proefrit
1: uw rijbewijs wordt gescand en gecontroleerd.
2: er wordt een digitale kopie opgeslagen in onze administratie
3: er wordt een proefritformulier ingevuld en getekend.
4: wij zijn van onze verzekeringsmaatschappij verplicht met u mee te rijden in het betreffende voertuig.
5: u hebt bij een eventuele schade een eigen risico van €1.500,-

Inruilindicatie
Het is mogelijk om u een telefonische inruilindicatie te geven. De geschatte richtprijs kan uiteraard ook lager uitvallen. Een inruilindicatie geven wij ongeziens en wordt vaak binnen enkele minuten geschat, terwijl een daadwerkelijke taxatie veel langer zal duren. Deze inruilindicaties geven wij uitsluitend telefonisch en niet per mail. Gezien de grote hoeveelheid aanvragen is het helaas te tijdrovend iedere taxatie per mail af te handelen.

Garantie
Wij bieden tegen meerprijs een bovag garantie van 6 maanden. Hebt u geen bovag garantie afgenomen, of valt het eventuele mankement niet binnen de bovag garantie en wilt u alsnog aanspraak maken op eventuele garantie/coulance, bestaat er de mogelijkheid om deze garantiewerkzaamheden tegen kostprijs voor u te laten uitvoeren in onze eigen werkplaats of in opdracht van ons via een van onze collega garages. U krijgt dan korting op het arbeidsloon en op de onderdelen.

Financiering
Het is niet mogelijk een auto aan te schaffen onder voorbehoud van een financiering. Op dat moment kunnen wij de auto niet meer verkopen en lopen we het risico, dat de financiering om welke reden dan ook wordt afgewezen, waardoor de koop niet plaats kan vinden, met alle gevolgen van dien. U dient dus eerst zelf een schriftelijk financieringsakkoord te krijgen van uw kredietverstrekker zodat u zeker weet dat u over het geld kunt beschikken alvorens u tot definitieve aankoop overgaat.

Inruilauto
Het is niet toegestaan uw inruilauto tussentijds zelf te verkopen, tenzij anders schriftelijk is vastgelegd op de koopovereenkomst. Uw inruilauto wordt namelijk direct aangeboden aan collega garages. Mocht u met onze schriftelijke toestemming zelf uw inruilauto tussentijds verkopen geeft u dit geen recht op welke vorm van korting dan ook. Hierop zijn onze verkoopprijzen namelijk niet gebaseerd.

Tenaamstelling
Wij kunnen ter plaatse de auto overschrijven. U hoeft dus niet naar het postkantoor.

Mondelinge afspraken
Iedere gemaakte afspraak dient schriftelijk te worden vastgelegd op de koopovereenkomst. Het is niet mogelijk om achteraf aan te geven dat er mondeling afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld een volle brandstoftank, bepaalde accessoires, distributieriem, enzovoort. Achteraf zijn deze niet vastgelegde afspraken niet te controleren, waardoor u geen recht heeft op nakoming van deze afspraken. Het is dus zeer belangrijk de koopovereenkomst goed te bestuderen alvorens u deze ondertekent.

Drukte
Gelet op het feit dat wij werken met slechts een autoverkoper kunnen wij de prijzen voor u zo scherp mogelijk houden en hebben wij een directer contact met u als klant. Een bijkomend nadeel is echter, dat het mogelijkerwijs voor kan komen dat u niet direct geholpen kunt worden. Wij verzoeken u om een stukje begrip hiervoor en vragen u even geduld te hebben tijdens drukte.

Korting
Door de enorme concurrentie op het internet zijn wij genoodzaakt ons aanbod zo scherp mogelijk aan te bieden. Gevolg hiervan is, dat wij doorgaans helaas geen korting meer kunnen geven, houd u hier rekening mee om teleurstelling te voorkomen.

Brandstof bij aflevering
Gezien wij in tegenstelling tot onze collega-bedrijven geen afleveringskosten berekenen worden onze auto’s niet afgetankt, maar zit er minimaal €20,- brandstof in de tank.

Betaling
Alvorens een auto daadwerkelijk wordt geleverd dient het volledige aankoopbedrag te zijn voldaan. Wij adviseren u met het oog op veiligheid het aankoopbedrag per per bank te voldaan. Let wel, het bedrag moet op onze rekening zijn bijgeschreven op het moment van levering. Houd u rekening met een overboektermijn van een a twee werkdagen. Een eventuele spoedoverboeking is in het weekeinde helaas niet mogelijk. Pinnen behoort ook tot de mogelijkheden. U dient uw pinpaslimiet hiervoor tijdelijk vrij te schakelen (neem hiervoor even contact op met uw eigen bank).

Standaard accessoires
Wanneer er een gebruikte auto bij ons binnenkomt, kan het zo zijn dat er bepaalde standaard dingen ontbreken. Denk hierbij aan een radio, een bagage afdekhoes, een tweede sleutel, een gereedschapsetje enz. Deze zaken worden niet standaard door ons bijgeleverd, tenzij dit is vastgelegd in de koopovereenkomst.

Alarmsysteem
Indien er in de advertentietekst wordt gesproken over een alarmsysteem, kan dit zowel een klasse een, twee of drie zijn. Een klasse een alarm wil zeggen dat het voertuig is uitgerust met een startonderbreking. Een klasse twee alarm heeft een startonderbreking en een geluidssignaal. Een klasse drie alarm heeft zowel een startonderbreking als een geluidssignaal en een hellingshoeksensor. Informeert u hiernaar tijdens het verkoopgesprek. Informeert u ook of er eventueel een SCM certificaat voor de verzekering aanwezig is.

Navigatiesysteem
Indien een voertuig is uitgerust met een navigatiesysteem, kan het zo zijn dat de bijbehorende navigatie cd/dvd niet aanwezig is, verouderd is of de Nederlandse wegen niet of niet volledig dekt. In dit geval kunnen wij u tegen kostprijs een recente navigatie cd/dvd bijleveren. Ook kan het voorkomen dat de autosoftware, inclusief het navigatiesysteem, in een andere taal staat ingesteld. In sommige gevallen (niet altijd) kan de merkdealer dit aanpassen en kunnen wij u dit tegen kostprijs aanbieden.

Sleutels
Occasions boven de 10.000,- leveren wij altijd incl. minimaal twee sleutels. Informeert u tijdens het verkoopgesprek hoeveel sleutels er bij het voertuig aanwezig zijn. Indien er maar een sleutel aanwezig is, kunnen wij u een tweede of zelfs een derde sleutel tegen kostprijs bijleveren. Tot onze spijt wordt niet elk voertuig bij ons ingeleverd met alle sleutels. Wanneer er een voertuig binnenkomt met slechts een sleutel, wordt deze ook doorverkocht met slechts een sleutel, ongeacht of er vanaf de fabriek twee of meer sleutels werden bijgeleverd. Het komt regelmatig voor dat mensen hun reservesleutel zo goed opbergen dat deze later onvindbaar is, of bijvoorbeeld verloren gaat tijdens een verhuizing.

Accessoires
De uitvoeringsspecificaties van de aangeboden auto’s zijn zorgvuldig door ons aangegeven, echter onder het voorbehoud dat meer of minder accessoires nimmer tot een lagere of hogere prijs leiden. Om teleurstellingen te voorkomen dient u voor het ondertekenen van de koopovereenkomst goed na te gaan of de voor u belangrijke accessoires ook daadwerkelijk op de auto aanwezig zijn. Door aankoop accepteert u de auto in zijn werkelijke specificaties.

Defect in het buitenland
Indien u zich met uw auto buiten Nederland bevind dient u een dusdanige reisverzekering af te sluiten welke uw auto (ook tijdens een klein defect) terug brengt naar Nederland. Reparaties welke zonder onze schriftelijke toestemming zijn uitgevoerd in het binnen of buitenland worden niet door ons vergoed.

Aflevering
Wanneer een auto recentelijk door ons is ingekocht kan het voorkomen dat wij nog niet over de benodigde autopapieren beschikken, dit kan de levertermijn vertragen.

Dubbele omschrijving
Het kan voorkomen dat bepaalde accessoires dubbel omschreven staan in onze accessoirelijst. Dit heeft te maken met de vele verschillende zoekcriteria van de verschillende advertentiesites waarop wij adverteren. Voorbeeld: zo kan het zijn dat het trefwoord “park distance control” op de ene site niet wordt gevonden en op de andere site wel. Om deze reden kan het zijn dat wij de betreffende auto zowel adverteren met “park distance control” alsmede met “Parkeer sensoren”.

Inruilbod
Een inruilbod is uitsluitend geldig op de dag dat u ons bedrijf heeft bezocht en u het betreffende inruilbod van ons heeft ontvangen. Het kan voorkomen, dat het garagebedrijf aan wie wij uw auto hebben aangeboden het bod de volgende dag intrekt omdat zij hun klant reeds hebben voorzien van een andere vergelijkbare auto. Ook kan het voorkomen dat de prijzen van de door u in te ruilen auto zijn verlaagd op het internet, waardoor wij gedwongen zijn een lager inruilbedrag te moeten geven om alsnog concurrerend te kunnen zijn. Zodra de deal is gesloten en de overeenkomst is opgemaakt staan de prijzen uiteraard vast.

Reiskostenvergoeding
Indien er garantiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, worden de hieruit voortvloeiende reis, vervoer en overige overheadkosten niet door ons vergoed. Indien u van ver komt moet u zich realiseren dat het erg ongemakkelijk kan zijn wanneer er onverhoopt eventuele werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, neem dit in overweging alvorens u tot aankoop overgaat.

× Kunnen wij je helpen? Available from 08:30 to 21:00